Alaya Yoga

Alaya Yoga

 

Undervisningen starter 1. september 2021 og følger skolernes kalender.

Små hold - max 8.

Rul ned for at se indholdet af de enkelte hold.


Mandag:   

        kl. 16.30 - 17.45 - Yoga for alle

               

Onsdag:  

        kl. 18.30 - 19.45 - Yoga for alle


"TRX begynder" og "Yoga for mænd" oprettes, hvis der er interesse for det


Yogandervisningen er baseret på Vinyasa og Hatha Yoga (se nedenfor) og starter med opvarmning af muskler og led efterfulgt af dynamiske og statiske stillinger, der smidiggør og styrker kroppen og skaber fornyet vitalitet.

Der vil oftest indgå balanceøvelser i undervisningen og af og til åndedrætsøvelser.

Timen sluttes altid af med en guidet afspænding, der er medvirkende til at skabe balance mellem krop og sind.

Medbring egen yogamåtte, tæppe til afspændingen, øjenpuder mv.

Vær omklædt i behageligt, løst tøj hjemmefra.


Pris: 20 uger - kr. 1800,-

Medbring egen yogamåtte og tæppe.


Du har mulighed for en gratis prøvetime – og ring endelig, hvis du har spørgsmål.

Tilmelding via mail: alayabs20@gmail.com eller tlf.: 24456103. Betaling via MobilePay 24456103.


Om holdene:

Yoga for alle: Yogaklasserne er for alle køn og aldre og stemningen er afslappet. Medbring egen yogamåtte og tæppe. Hvis du har særlige ønsker (f.eks. fokus på skuldre, ryg og nakke, balance, fødder ol.), vil der blive taget højde for det i undervisningen.


Yogacurve: Holdet er et lukket hold for kvinder med kurver, som har lyst til at prøve yoga - måske for første gang. Øvelserne vil være tilpasset de tilmeldte. Du vil opleve større ro og blancen, at kroppens muskler styrkes med større udholdenhed og en forbedret kropsholdning som følge. Holdet er meget uformelt og der er plads til særlige hensyn.


Yogaman: Yoga er også for mænd! Detter er holdet for mænd, der ligesom dig ønsker at genvinde den virksomme krop. Undervisningen har fokus på åndedræt, blide stræk, balance og dynamiske styrkeøvelser for at genvide koordination og for at blødgøre og træne kroppen. Stemningen er frimodig og der er plads til alle (mænd) og til særlige hensyn.


Yoga tilpasset gravide: Yoga gør godt for både krop og sind – dette gælder også under graviditeten, hvor der dog er enkelte hensyn, du skal tage til dig selv og dit ufødte barn. Under din graviditet udløses hormoner, der blødgør ledbånd og sener og for ikke at risikere overstærk skal du mindske udstrækninger.

Når du dyrker yoga under graviditeten skal du være mere forsigtig, være rolig og lytte endnu mere til din krop end du plejer. Og tage pauser og hvile dig, når du har brug for det.

Programmerne på dette yogahold vil være sammensat af rolige, blide stillinger, der tilsigter at smøre dine led og bevare din muskelstyrke. Der vi indgå balancestillinger, bækkenbundstræning og vejtrækningsøvelser, der beroliger og hjælper med til at skabe fokus. Undervisningen rundes af med en guidet afspænding.

Der vil i forlængelse af træningen være tid til at tale om, hvordan du har det og til at udveksle erfaringer med de øvrige deltagere – mens vi drikker en kop te og får en lille snack.


TRX: TRXtræning er funktionel styrketræning af hele din krop og core, hvor du bruger din egen kropsvægt som belastning. Du juster på belastningen ved hjælp af din egen placering i forhold til TRX’en. Vinkelret krop ift. gulv = lille belastning - skæv vinkel ift. gulvet = stor belastning.

Trx-træning stiller krav til kroppens stabilitet og balance så det er vigtigt at du spænder godt op i maven og ryggen under træningen.


Opstår behov for special-hold (f.eks. yin-yoga, yoga for børn, yoga for mænd ea..) oprettes de, hvis der er tilmeldinger nok.


Yogaformer

Hatha yoga er den klassiske yoga, hvor balance, smidighed og styrke er i fokus fysisk såvel som mentalt. Undervisningen tager udgangspunkt i kroppen, som den er lige nu og vil være udfordrende begynder såvel som for mere øvede. Stillingerne udføres både i bevægelse og i fordybelse og sekvenserne adskilles af hvilestillinger for at opnå det fulde udbytte af yogaens gavnlige virkning.

 

Vinyasa yoga: Du bliver guidet gennem stillinger sat sammen i kortere eller længerevarende flow, hvor øvelserne bliver koblet sammen med din vejrtrækning. Valg af øvelser og flow varierer og kombineres med dybe stræk og med pauser, hvor sindet får ro. Af og til indgår åndedrætsbevidsthed og åndedrætstræning.


Yin Yoga. Yin-elementet er smidighed, blødhed og følsom krop og meditativt sind og stillingerne holdes lidt længere for at løsne op for dybe spændinger.s